Rejtélyes építmények… (Pumapunku)

Ha valaki 4100m-es tengerszint feletti magasságon jár észreveheti, hogy elég kietlen a táj. Nincs ez másként Boliviában a Titicaca Tó partjának közelében Pumapunkuban sem. Nem lehet egyetlen fát sem látni, itt már szinte semmi sem nő. Csak annak köszönhető, hogy nem örök jég és hó borítja, hogy az egyenlítő közelében van. Pumapunku jelentése “Pumakapu”. A város egykor Tiahuanaco egyik legnagyobb kikötővárosa volt. Nem is ez az érdekes, hanem azok a tökéletesen kidolgozott és hatalmas méretű kövek, amik szanaszét hevernek a területen. Ezek többségében andezit, gránit és diorit tömbök.
Pumapunku
A terület első, komoly régészeti feltárását egy bizonyos Arthur Posnansky (1873 – 1946) vezette. Az ásatások során végzett mérések alapján a keletkezés időpontját valahova i.e 15000- re datálta. Szerinte a kövek eredeti elhelyezése a csillagok mintájára történt. A tudomány a mai napig nem tudja megállapítani az építmény keletkezésének korát. Lehet több ezer vagy akár több tízezer éves is.

Arthur

Az ásatások során több dokk és kikötő maradványai is felszínre kerültek. A móló egyik építőköve még mindig az eredeti helyén található. Ez a tömb nem kevesebb, mint 440 tonnát nyom. A területen több tucatnyi hasonló sziklatömb található, némelyik 100 tonnát is meghaladó tömeggel. A kövekbe különféle üregeket, szabályos mértani alakzatokat vágtak. Olyan precízen vannak megmunkálva, mintha számítógép vezérelte technikával vágták volna őket. Ezek gránitból vannak, tehát elég kemények!!! A tömbök sarkai szinte tökéletes derékszögűek. Olyan, a teljes kövön áthaladó lyukak vannak, amelyeket csak gyémántfejes fúróval lehetne elkészíteni. Felmerül a kérdés, hogy ezek a primitív emberek, hogyan tudták ezt kivitelezni a kőszerszámaikkal.

A helyszínről elvittek egy követ megvizsgálni. Modern technikával vágták meg az oldalait úgy, hogy azután össze lehessen hasonlítani a felületeket. Az egyik oldalon meghagyták az eredeti (több ezer éves) felületet, egy másik oldalát lézerrel vágták meg, a következőt pedig egy gyémántvágóval. A lézerrel vágott oldal megüvegesedett a hő miatt, a gyémántvágó pedig körkörös nyomokat hagyott a felületen amit a vágólap forgása okozott.

laboratory

Van néhány nagyon érdekes kőtömb a többi szikla között. Ezeken egy vékony sáv fut végig a teljes hosszon. Amiben egyforma távolságban lyukak vannak fúrva.

line

Itt vannak még az úgynevezett “H” kövek. Szinte teljesen egyformák. Itt is a tökéletes derékszögek keltik fel a figyelmet. A kövek úgy illeszkednek egymásba, mint a LEGO kockák. Egy komplett falat lehet felépíteni belőlük, akár a mai téglákból.

H

Második fontos kérdés a szállítás. Hogyan tudták ezeket a monumentális sziklákat ideszállítani? Egy elmélet szerint a köveket a 100 km-re fekvő kőbányából vágták ki és szállították ide. Ne feledjük 4000 méteres tengerszint feletti magasságban vagyunk. Itt nem nő fa minden bokorban, sőt még bokor se nagyon. A természetes erdősáv felett vagyunk, tehát a “görgős” módszer aligha volt kivitelezhető. A többi elmélet nem ennyire földhöz ragadt. Felmerül az antigravitáció és a levitáció is. Biztos ismerős lehet a témában a  Koral kastély, amit Edward Leedskalnin dobott össze szerény ajándékként szerelmének. Fültanúk szerint valamilyen zaj hallatszott a munkaterületről, miközben Ed dolgozott. Ők úgy írták le, mintha Énekelne valaki vagy dudorászna. Pumapunkuban a legendák nagy trombitákról mesélnek, amiknek hangja hatására, a kövek lebegtek és pille könnyűek lettek. Lehet a két dolog között valami összefüggés? Lehet, hogy Pumapunkuban is ugyanazt a technológiát használták, mint Ed? Mindkét helyen a földönkívüliek nyújthattak segítséget? Érdekes, hogy az előző cikkben említett Virakocha Pumapunku környéken is megjelenik, mint isten. A pár kilométerre lévő Tiahuanaco-ban feltártak egy templomot, ahol megtalálták Virakocha szobrát. A legendák szerint az egyik alapítója volt Tiahuanaconak.

Sajnos magyarázatot nem találhatunk Pumapunku eredetére és felhasználására. Csak találgatások vannak.

Elméletek:

1. Közönséges építmény volt, amit ügyes kőkorszaki emberek hoztak össze, hogy ezzel tisztelegjenek isteneiknek.

2.  Földönkívüliek jártak ott, hogy segítsék az emberek fejlődését.

2.1. A földönkívülieket isteneknek hitték ezért nekik tisztelegve alkották meg az építményeket saját kezükkel.

2.2. Az idegenek segítséget nyújtottak, technológiát biztosítottak az építkezésekhez. Mindezt azért, hogy távozásuk után is maradjon fent valami, ami emlékezteti az emberiséget rájuk.

2.3. Az idegenek építették, mindenféle emberi segítség nélkül, hogy saját felhasználásukra biztosítsanak valamilyen földi objektumot. Miután végeztek a tevékenységükkel, elhagyták a bolygót és itt hagyták az utókornak.

End

További ötletek jöhetnek a kommentekben.

Reklámok
Kategória: Hihetetlen, Istenek, Különleges helyek | Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s